Raed Arafat a făcut anunțul. MASURI drastice pentru cine refuză să poarte masca de protecție

TRIMITE PRIETENILOR

Raed Arafat a dezvăluit că a văzut personal călători în mijloacele de transport care nu poartă masca de protecție. Șeful DSU a găsit o soluție în cazul celor care refuză să respecte măsurile de protecție sanitară.

Ne respectarea măsurilor de protecție sanitară a creat controverse, astfel oficialii au gândit o soluție pentru cei care refuză să poarte masca de protecție sanitară în mijloacele de transport în comun.

Ce soluție s-a găsit în cazul persoanelor care refuză să poarte masca de protecție în autobuz

Secretarul de stat, Raed Arafat, a dezvăluit că această problemă poate fi rezolvată doar de șoferul autobuzului, refuzând să plece de pe loc dacă pasagerul nu coboară.

Șeful DSU a mai precizat că aceasta este o regulă pe care doar șoferii o pot impune, pentru că este imposibil să pună polițiști în fiecare mijloc de transport în comun.

”Pot să vă spun că acum, venind către dumneavoastră, m-am oprit lângă un autobuz de oraș în care erau cel puțin trei persoane fără mască în el. Nimeni nu le zice nimic! Primul care trebuie să le atragă atenția este cel care conduce autobuzul. Îi vede, îi vede prin oglindă, trebuie să le spună: Mască! Îmi pare foarte rău, dar el este șeful autobuzului! Deci, omul urcă în autobuz fără mască.

Cine e în autobuz la momentul acela? Cel care îl conduce! Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz. Foarte politicos, le poate spune: ‘Vă rog, purtați masca!’, ‘Nu port mască!’, ‘Păi, atunci nu plecăm de aici, poftim!’ Care e problema dacă spui unuia care nu poartă masca că nu se mișcă autobuzul?” a spus Raed Arafat. „Deci, porți mască, cobori din autobuz sau nu se mișcă autobuzul! Și o să poarte mască în final.

Până la urmă, este vorba de aplicarea regulilor și respectarea celorlalți. Din momentul în care în autobuz erau vreo 15 persoane, toți purtau masca și numai trei erau care nu poartă masca, înseamnă că cei trei nu-i respectă pe ceilalți”, a adăugat șeful DSU.

Ce consecințe vor îndura călătorii care nu vor să poarte mască în autobuz

Arafat spune că amenzile nu sunt suficiente pentru cei care nu poartă masca de protecție în autobuz, este imposibil să fie pus câte un polițist la fiecare colț de stradă.

”Dacă se instituie regula că autobuzul nu se mișcă decât dacă toți au mască, lumea va purta mască, pentru că vrea să ajungă la destinație.

Pe șofer îl poate obliga să facă asta șefii lui. Totul este despre aplicarea legii și a regulilor. Dacă suntem corecți, civilizați și ne respectăm reciproc, ne place, nu ne place, e o regulă stabilită printr-o hotărâre de guvern, printr-o hotărâre CNSU, prin lege. Regula asta, chiar dacă nu ne place, noi trebuie să o respectăm”, a insistat Arafat.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.