Toți românii trebuie să știe! De luna viitoare se vor aplica amenzi usturătoare dacă faci asta în propria curte

TRIMITE PRIETENILOR

Arderea frunzelor este interzisă din acest an, iar cei care încalcă noua legislație vor suporta amenzi ce pot ajunge până la 20.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Frunzele și alte resturi vegetale trebuie colectate selectiv, conform Legii compostului care intră în vigoare începând cu 20 februarie 2021.

Prin acest act normativ, se impune colectarea selectivă a „deșeurilor nepericuloase compostabile, prin reciclarea/valorificarea acestora folosind opțiunea de compostare/digestie anaerobă, în vederea protejării sănătății umane și a mediului înconjurător”.

Arderea frunzelor și a altor resturi vegetale devine contravenție și se pedepsește prin lege cu o amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.