Turcia și Siria, lovite de două cutremure de peste 7,5 și 145 de replici. Peste 5000 de morți. Turcii, loviți și de ger și vreme rea

TRIMITE PRIETENILOR

Două seisme puternice au zguduit luni, 6 februarie, Turcia. Primul cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc la ora 4.17 dimineață, la adâncimea de 17,9 de kilometri, în partea de sud a țării, în provincia Gaziantep. Al doilea seism, de 7,5 grade s-a produs la o distanță de circa 100 de kilometri de epicentrul primului, la ora 13.25. Bilanțul victimelor în Turcia este de peste 3.400 de morți și 20.000 de răniți. Primul cutremur a fost resimțit puternic și în Siria, unde au fost anunțate peste 1.500 de decese, potrivit CNN Turk, CNN și BBC.

O echipă de la postul de televiziune ANews a surprins momentul în care un al doilea cutremur, cu o magnitudine de 7,7 grade, a lovit orașul Malatya din Turcia, conform The Guardian și BBC

Cel de al doilea cutremur s-a produs la mai puțin de 12 ore după primul seism, afectând mai multe orașe din Turcia și Siria.

Momentul celui de al doilea seism a fost surprins de către o echipă a unei televiziuni locale care filma dezastrul lăsat în urmă de primul cutremur și eforturile de salvare ale echipelor de intervenție, în orașul Malatya.

Imaginile arată momentul în care echipa de televiziune fuge panicată, când o clădire se prăbușește, în timp ce transmiteau în direct. Urmează un zgomot puternic și țipete ale oamenilor, apoi se văd nori uriași de praf.

Reporterul Yuksel Akalan a relatat ulterior că el și echipa sa se aflau în orașul Malatya, filmând eforturile de căutare și salvare a victimelor, când o clădire din apropierea lui s-a prăbușit.

Tot în Malatya, un localnic a filmat momentul în care o clădire se prăbușește.

YouTube player

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.