Un medic ATI din București a decis să vorbească! Ce se întâmplă, de fapt, în spitale: “Suntem nevoiți să îi sedăm”

TRIMITE PRIETENILOR

Medicul avertizează asupra valului copleșitor de pacienți cu Covid-19 de la secția ATI a Spitalului Universitar de Urgență București. Din păcate, mulți dintre persoanele aflate în stare gravă nu conștientizează gravitatea situației și neagă existența virusului și eficiența vaccinului.

Majoritatea pacienților de la ATI sunt aduși cu forța de către rude

Renumitul medic ATI, Elena Copaciu, a avut mai multe intervenții referitoare la efortul imens din sistemul medical epuizat de a lupta cu virusul nemilos și cu valurile din ce în ce mai agresive ale pandemiei. Din păcate, cadrul medical subliniază că adevărata provocare în acest moment este reprezentată de multitudinea de pacienți care neagă orice informație legată de acest virus, refuzând vaccinarea și internarea, atunci când intervine infectarea cu Covid-19.

În urmă cu câteva ore, Elena Copaciu a descris „iadul” din ATI, așa cum au văd această situație unii dintre colegii dumneaei. Din păcate, realitatea în spitale depășește cu mult imaginația celor care umblă pe stradă fără griji și restricții. În cele mai multe cazuri, pacienții sunt aduși pe ultima sută de metri la spital, obligați de rude și cei apropiați.

„”Jurnal de „front” pandemic!

68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome COVID de o săptămână, adusă de la sute de km distanță pentru internare de doi preoți din parohia sa! Direct la critici! 42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală COVID-19. Stare critică. Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forța de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturație în oxigen a sângelui- 60%!!… admis direct în terapie intensivă!

4 pacienți de diverse vârste internați simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei COVID-19 cu mutația Delta. Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidități, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă”, și-a început cadrul medical mesajul.

„Noi ca popor nu am înțeles ce importantă e sănătatea!

În continuare, medicul descrie lupta pe care medicii trebuie să o ducă cu înverșunarea pacienților aflați la răscruce de drumuri, refuzând și în al 12-lea ceas să își schimbe gândirea și să se ancoreze la cruda realitate. Pentru a le putea fi administrat tratamentul potrivit, medicii sunt nevoiți să apeleze la o metodă nedorită, dar imperios necesară, și anume, să sedeze pacienții și să aplice metode invazive pentru a putea să le asigure necesarul de oxigen pentru a supraviețui.

„Colegii săi de salon au fost mai puțin norocoși! Tineri cu sau fără comorbidități, nu cred în virus și nici în vaccin, chiar cu măști de CPAP sunt foarte conectați la mediul lor profesional și rămân așa până suntem nevoiți să îi sedăm și aplicăm metode invazive pentru a menține oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcționarea organelor interne!

Din 17 august reanimarea noastră e plină cu critici Covid, mutația Delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreți să știți cu ce eforturi! Ne pregătim poate de triplare! Dar nu așa se face medicina acestui secol în Europa!

E vremea să înțelegem exigențe de sănătate publică și să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt prioritățile! Cred că noi ca popor nu am înțeles ce importantă e sănătatea! Când ești sănătos poți să îți urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult, mult mai greu!”, a transmis Dr. Elena Copaciu, prin intermediul paginii de Facebook ROVaccinare.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.