Acum ceva timp mai multe cazuri, cu acuzatii de furt la adresa OMV au ajuns în atenția opiniei publice. Am selectat câteva și vă lăsăm pe voi să analizați….
Pompele de la OMV ne fură din buzunar fără să alimenteze cu combustibil! Video cu dovada care ar trebui să pună pe jar inspectorii ANAF și de la Protecția Consumatorului scria specialarad.ro.
Scandal uriaș! Una dintre cele mai puternice benzinării de pe piața de profil acuzată că fură la pompă. Un arădean a făcut și dovada acestui lucru.
În urmă cu ceva timp, acesta a postat, pe o rețea de socializare, două filmulețe în care demonstrează cum contorul de la pompa de motorină dintr-o stație OMV îi crește suma de plată, deși el ținea pompa în mână, fără să alimenteze autoturismul pe care îl conducea.
Totodată, pe materialul video pe care îl puteți viziona mai jos, puteți observa cum S.A. stă de vorbă și cu un angajat al OMV, care i-a pus arădeanului că e interzis să filmeze în stația peco. Postarea a fost distribuită de foarte multe persoane, filmuletul sters in nenumarate randuri informează specialarad.ro.
***Notă: Astfel de reclamații au mai avut loc și în trecut, cu privire și la alte stații peco din Arad, nu neapărat OMV, dar până acum nu am avut și probe.

Aceiasi situatie era abordata acum ceva timp si de catre Adevarul – OMV, acuzată de diferenţe de debitare la o pompă. Ce a descoperit ANPC
Compania OMV a fost acuzată că practică o diferenţă de debitare la o pompă din Capitală, aşa că inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat un control.
O serie de informaţii apărute în spaţiul public în dimineaţa zilei de 21 decembrie arătau că există o diferenţă de debitare a unei pompe dintr-o benzinărie OMV de pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului.
ANPC a anunţat că s-a autosesizat şi a derulat un control în staţie. În urma verificărilor nu s-au constatat abateri de la limitele legale, a transmis instituţia.
În analizarea aspectelor descrise, ANPC a constatat faptul că la proba cu vasul etalon deviaţia înregistrată a fost de 0,002 litri – 0,003 litri, în conformitate cu normele metrologice în vigoare. Eroarea tolerată conform legii este de +/-0,5% din volumul măsurat, deci pentru cazul de faţă, la alimentarea a 20 litri, pompa se încadrează în limitele legale.
ANPC recomandă operatorilor economici care comercializează carburanţi, cât şi instituţiilor responsabile cu omologarea /acreditarea metrologică să informeze proactiv consumatorii în ceea ce priveşte testarea corectitudinii debitării pompelor doar cu vasul etalon ce indică valoarea măsurată, pe când indicaţiile de la bordul maşinii sunt valori estimative.
O altă situatie – Un clujean reclamă că a fost furat la Petrom/OMV pe Oașului: Într-un rezervor de 45 litri au intrat 51
Un clujean a reclamat faptul că a observat, după ce a alimentat la o pompă de pe strada Oașului, că a plătit 51 de litri, cu toate că rezervorul lui este de 45 de litri, din fabrică.
”Sotia mea a alimentat masina personala – o Skoda Fabia 1.4 TDI – la care constructiv rezervorul are o capacitate de 45 l, pe care o detinem de 7 ani – cu 51,09 l de carburant.
Asta in ideea in care de fiecare data cand se aprinde becul de carburant facem plinul – si de fiecare data intra max. 41 de litri.
Ei, astazi mergand sa alimenteze sotia, l-a lasat pe angajatul Petrom/OMV Oasului, Cluj-Napoca sa alimenteze el – si surpriza 51,09 litri.
Daca facem un mic calcul – am mers sa alimentam inainte sa se aprinda becul de carburant deci aveam in rezervor aprox. 5-7 l de carburant. Rezervorul este de 45 l + daca mai admitem si “rezerva” care este aprox 5% din rezervor mai punem inca 3 l -deci sa fie 48 l.
Acum matematica : 48 l (rezervor) – 5 l (cat mai aveam in rezervor) – 51.09 (alimentati) = minim 8 litri peste maximul care putea fi alimentat.
Acum sa zicem ok ne-a furat, ne-a furat asta e – hai sa sunam la OPC, sa facem reclamatie la Petrom si daca trebuie sunam si la Politie.
Sotia mea nu este foarte agresiva asa ca angajatii Petrom nu au vrut sa ii inregistreze nici o reclamatie, nu au vrut sa ii dea nici un nume!!!
Vazand acestea m-a sunat direct pe mine – normal ca m-am enervat – am sunat la OPC sa trimita pe cineva sa masoare pe loc – NU SE POATE – va rugam sa completati o reclamatie. OK sunam la Politie – NU SE POATE va rugam sa completati o reclamatie. Nu conteaza ca le-am explicat si celor de la OPC si celor de la Politie ca pot sa se faca tot felul de “ajustari” la pompa si ca peste 2 saptamani cand o sa sigileze pompa respectiva nu o sa mai conteze, raspunsul a fost acelasi – completati o reclamatie! – in alte cuvinte : V-au furat? nici o problema, fa o reclamatie si da-le banii!
Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca sotia mea se hotara sa plece fara sa achite carburantul- i-ar fi spus Politia angajatului Petrom sa completeze o reclamatie?
Va atasez poze cu computerul masinii( consum mediu, ora, autonomie etc) + bonul de carburant.
In orice caz asa ceva mi se pare incredibil – eu raportez un furt care e in desfasurare si nimeni nu face nimic?
Pentru asta platim taxe si impozite ca sa ne uitam cum angajatii platiti din banii nostri ne spun senini sa completam o reclamatie? Oare asa se trateaza si o cerere de interventie din partea Politiei in cazul in care o persoana e agresata pe spatiul public si suna direct la Politie- sa completeze o reclamatie dupa ce il baga in spital?
Sper din tot sufletul sa publicati acest email si daca OPC si Politia Romana nu poate face nimic macar voi – vocea cetatenilor – sa informati lumea pentru ce fel de institutii ne dam noi banii munciti cu greu”, ne-a relatat Ionuț.
Vom reveni cu poziția OMV/Petrom. SCRIE – Stiridecluj.ro
O alta stire….
OMV Petrom AMENDATĂ de Protecția Consumatorilor. Păcăleală la pompă sau eroare ?
Un client care a alimentat la o benzinărie OMV-Petrom a constatat că suma pe care trebuia să o plătească, cea de pe bonul fiscal, nu coincide cu rezultatul înmulțirii dintre numărul de litri și prețul pe litru al carburantului. În urma verificărilor efectuate de ANPC, compania a fost amendată.
Prea puțini clienți care alimentează la benzinării se gândesc să verifice dacă suma totală afișată pe bon este una corectă. Un client din Brașov a verificat modul în care a fost realizat calculul pe bonul fiscal: a înmulțit numărul de litri cu care a alimentat, cu prețul pe litru și a avut parte de o surpriză majoră.
În acest caz, pentru 47 de litri de motorină cu un preț de 5,5 lei per litru pe bon era afișată suma de plată de 260.20 lei. Calculul arată că suma corectă ar fi fost de 258.5 lei. Astfel, a rezultat o diferență de 1.7 lei în defavoarea clientului.
Într-o solicitare efectuată de DCNews pentru Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, am fost informați că situația se confirmă, iar compania a fost amendată cu suma de 20 000 de lei.
Iată răspunsul primit:
Explicația OMV-Petrom
În vederea clarificării situației, am contactat și reprezentanții companiei OMV-Petrom. Într-un răspuns oficial, reprezentanții companiei spun că totul a fost de fapt o eroare de tipărire. Iată răspunsul primit:
“Situația respectivă a fost cauzată de o eroare tehnică de printare, respectiv nu au fost tipărite zecimalele cantității de carburant alimentate. În cazul semnalat este vorba de o diferență de 0,3 litri: s-a alimentat o cantitate de 47,3 litri, iar pe bon, că urmare a erorii tehnice, a fost tipărită cantitatea de 47 litri.
Nu a existat niciun impact asupra clientului, acesta a plătit cantitatea alimentată,” au explicat reprezentanții companiei.
Alături, în răspunsul primit, a fost atașată și o copie a bonului fiscal care arată o cantitate de 47.3 litri. Plângerea înregistrată la Protecția Consumatorului arată însă o cantitate de carburant de doar 47 de litri. Sursa