Varianta mult mai contagioasă a virusului stârneşte fiori în toată lumea. Franța se pregăteşte pentru o nouă carantină generală. Medic: “Acesta e iadul”

TRIMITE PRIETENILOR

Varianta mult mai contagioasă a virusului stârneşte deja fiori în toată lumea. Autoritățile din Germania, Franța, Israel și Statele Unite s-au declarat îngrijorate și caută soluții de urgență.

Franța se pregăteşte pentru o nouă carantină generală – a treia de la începutul pandemiei -, iar Israelul a interzis din nou transportul de pasageri internațional, pentru o săptămână.

În Marea Britanie, persoanele infectate cu noua tulpină au umplut spitalele. Pacienți din ce în ce mai tineri ajung la terapie intensivă, cu forme grave ale bolii.

Medic: “Acesta e iadul… Nu mai putem continua așa, le cerem oamenilor să ne ajute: Vă rog, stați acasă!”

Cadre medicale epuizate, dar şi pacienţi terifiaţi, care lupta pentru viaţă, transmit acelaşi mesaj:

Bolnav: “Eu eram unul dintre cei care spuneau: “Nu e mare nenorocire boala asta!”. Dar e adevărat… Te poate ucide! E apocalipsa!”

Medic: “Atât timp cât oamenii nu înțeleg că nu trebuie să se adune împreună, sau să-și viziteze rudele, acesta este rezultatul.”

Asistentă: “Sunt de toate vârstele, unii de vârsta mea, alții mai tineri.”

Așa arată o unitate de terapie intensivă din Anglia, în epicentrul crizei Covid. Sunt uneori vindecări miraculoase,
dar şi multă disperare și suferinţa, sfâşietoare.

Aproape toate cele 12 etaje ale spitalului Barnet sunt ocupate de bolnavii de Covid. Și aproape toate spitalele din Anglia sunt copleşite de numărul pacienţilor infectaţi cu noua tulpina a SARS-COV-2, mult mai contagioasă. În ultimele săptămâni a sporit şi numărul cazurilor grave. Peste 4.000 de pacienţi sunt conectaţi acum la ventilator, un nou record. Şi încă o realitate alarmantă la terapie intensivă, în Anglia – vârsta medie a bolnavilor a scăzut la 59 de ani.

Varianta virusului SARS-COV-2, detectată inițial în Regatul Unit, este tot mai întâlnită în regiunea Madrid – care cuprinde și localitățile limitrofe capitalei Spaniei. În această zonă, unde trăiesc numeroși români, autorităţile au implementat noi măsuri: fără vizite la domiciliu, circulaţia de noapte este restricţionată, iar pe stradă nu au voie grupuri mai mari de 4 persoane. Populația este supravegheată inclusiv cu drone.

Mutaţia britanică a coronavirusului a dat alarma şi în Bulgaria. Vecinii de peste Dunăre îi testează, mai nou, pe toţi cei care intră în ţară.

Cehia este considerată în acest moment de Germania ”ţară cu risc sporit”. Drept urmare, cei care vin de acolo trebuie să prezinte un test Covid negativ. Luni, la graniţa dintre landul Bavaria şi Cehia s-au format cozi kilometrice. Testul PCR nu poate fi mai vechi de 48 de ore. Așa că navetiştii trebuie să prezinte o dovadă la fiecare două zile.

Primejdia noii tulpini de coronavirus le dă insomnii şi responsabililor americani. Mai ales că ar putea ajunge dominată şi peste Ocean, în martie.

Peste 25 de milioane de americani s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2. O nouă analiza arata ca până la 1 mai și-ar mai putea pierde viaţa 140.000 de americani, pe lângă cei 430.000 deja ucişi de COVID până acum.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.