Acum 20-30 de ani , majoritatea dintre noi ne spălam pe cap la lighean, beam ceai de tei la micul dejun și pâine cu margarină…

TRIMITE PRIETENILOR

Acum 20-30 de ani , majoritatea dintre noi ne spălam pe cap la lighean, beam ceai de tei la micul dejun (cules și uscat de noi înșine) și pâine cu margarină. La prânz, ciorbă cu orice era ea (și ne ținea de foame), iar seara lapte fiert în ceaunul de la mămăligă. Portocale doar la Crăciun și ca pachet la școală, un măr sau ou ochi intre două felii de pâine și gata sandwich-ul!

Vacanța de vară era la bunici, la țară, unde ajutam la cules si curățat porumb, la scos fasolea de pe păstaie, dat de mâncare la porci și găini cu bunica și mâncat în curte la umbră cu muștele roind în jurul capului! Umblam cu o singură pereche de ghete toată iarna si ne îmbrăcam de pe piață! Mâncam gogoșile din pâine, să nu mai zic ce bună era pâinea umezită cu zahăr… Noaptea, după ce adormeau părinții, furam cornulețele cu gem sau cozonacii care erau pregătiți pentru zilele de sărbătoare.

Pentru scoala cautam diferite plante pentru ierbar si fluturi pt ora de zoologie, aveam si ore de atelier in program sau de mers cu colegii la cules pe camp in practica, ne scaldam in Cris, în râu si eram sănătoși și vioi.. Azi au farmec si o nostalgie aparte. Duminica mergeam toți la biserică să ne împărtășim! Bâlciul era cea mai mare “fiestă” din acele timpuri.

“Distracția” noastră în timpul liber era joaca pe uliță cu frunze ca bani, seturi de ceşti din plastic, imaginându-ne că e cafea… țară, țară vrem ostași, coarda, lapte gros, mâta, ratele si vanatorii, elastic, pinga, bâzã, flori fete filme sau baieti melodii sau cantareti rauri orase ape munti, telefonul fara fir, bunul gospodar, piticot , nu te supăra frate, hoții si vardistii și ce copilărie am avut!

2020… Nu mâncăm ardei umpluți seara că au orez și-s carbohidrați! Viața trece pe lângă noi visând la vacanțe în Malibu, Tenerife, Miami și ore extra de mers la sală sau stat pe facebook! Ne declarăm iubirea pe facebook, iar in realitate abia ne băgăm in seamă, ne mințim suntem falși și interesati…

Toți suntem corecți, deștepți si frumoși… doar live-urile frumoase si care ne laudã sunt la modă! Copiii noștri nu vor avea niciodată amintirile noastre!”

Dacă ti-a plăcut te rog distribuie să retrăiască si altii aceste momente!


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.