Cum să avem perdele impecabile, asemeni bunicii

TRIMITE PRIETENILOR

Bunica mea avea cele mai frumoase perdele din lume. Cum m-a încățat câteva dintre secretele ei, m-am gândit că ți-ar prinde foarte bine și ție!

Unul din sfaturile bunicii despre cum se spală perdelele spunea că dacă le vei spăla prea des, poți provoca degradarea materialului.

Cele de voal trebuie spălate la două-trei luni, cele de dantelă la trei-patru luni, iar cele dese şi groase la două luni, dacă este nevoie.

Nu este indicat să speli perdelele (inclusiv perdelele de copii) şi draperiile prea des, în schimb se recomandă curăţarea săptămanală de praf, un pămătuf de şters praful sau chiar cu aspiratorul la putere foarte mică.

Dacă draperiile tale sunt prinse în inel, e bine să le scuturi la câteva zile şi să aeriseşti mai apoi încăperea pentru a scapă de praf.

În zilele noastre, nu mai este nevoie să spălăm perdelele la mână, ele se pot spăla la mașină,cu condiția ca temperatura setată să nu depășească 50°,cu stoarcere/centrifugare minimă.

Totuși, evită detergenții agresivi și produsele cu clor,care îngălbenesc în timp fibrele perdelelor.

Dacă totuși ai perdele din in și vrei să le speli la mână, nu le stoarce puternic,ci lasă-le pe o suprafață plată, ca să se scurgă apa natural.

Calcă-le când sunt încă umede

Îți recomand ca draperiile din catifea, pluş sau alt material mai pretenţios să le duci la curăţătorie.

Nu amesteca perdelele cu alte textile, atunci când le speli, iar înainte de spălare, înlătură de pe perdele acele, inelele, metalice.

Cele din material plastic pot rămâne pe perdea, dar trebuie puse într-un sac de spălat.

După ultima clătire trebuie evacuată apa şi materialul se scoate nestors. Nu usca perdelele în mașina de spălat.

Spală separat draperiile în culori închise, folosind un detergent care să nu decoloreze materialul.

Mare atenţie la uscare!!!

Este foarte bine să întinzi perdelele ude şi să le laşi să se usuce singure, acestea vor ramâne drepte ca şi cum ar fi proaspăt călcate.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.