Inchisoarea mentala. Metoda socanta propusa de un filozof pentru a tortura detinutii

TRIMITE PRIETENILOR

Biotehnologia viitorului ar putea fi folosita pentru a pacali mintea unui persoane incarcerate, sa o faca sa creada ca tocmai a petrecut 1000 de ani in inchisoare, sunt concluziile la care au ajuns un grup de oameni de stiinta.

Rebecca Roache, filozof la Oxford Martin School, se afla in fruntea unei echipe de cercetatori care se concentreaza asupra modalitatilor in care tehnologiile futuriste ar putea face pedepsele detinutilor nult mai aspre. Propunerea socanta a filozofului modern, Roache, este o metoda de a crea senzatia de viata eterna a criminalii periculosi din penitenciare, timp in care să le fie administrat un drog care să le afecteze creierul, creand senzatia ca timpul trece foarte lent. “Exista un mare numar de droguri psihoactive care distorsioneaza perceptia timpului la o persoana, asadar va puteti imagina dezvoltarea unei pilule sau a unui lichid care sa creeze impresia unei persoane ca tocmai a petrecut 1000 de ani in inchisoare”, a declarat Roache, intr-un interviu acordat revistei Aeon.

De asemeni, filozoful mai propune digitalizare mintilor detinutilor in calculatoare pentru a accelera viteza cu care gandirea functioneaza.“Digitalizarea mintii criminalului si accelerarea procesului gandirii de un milion de ori mai mult decat ar fi normal ar permite acestuia sa ispaseasca o pedeapsa de 1000 de ani de inchisoare in doar 8 ore si 30 de minute.“, a precizat Roache pe blogul sau.

Prin metodele sale futuriste, doctorul în filozofie, Rebeca Roache doreste sa creeze un ”infern artificial” prin drogurile care fac dintr-o ora, 125 de ani si care pe langă torturarea criminalilor, sa aduca si economii substantiale in ceea ce priveste cheltuielile din penitenciare. Desi Roache se asteaptă ca propunerea ei sa devina inchisoarea viitorului, nimeni pana astazi nu si-a exprimat dorinta de a experimenta socanta metoda.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana