Aceasta salata de iarna asortata o prefer inca de cand eram copil, mereu o rugam pe bunica sa ne faca cartofi la cuptor iar muraturile erau ca cireasa de pe tort.

TRIMITE PRIETENILOR

Salata de muraturi este cea mai iubita dintre conserve la noi acasa.  Dulce acrisoara, o combinatie intre gogonele, ardei capia si morcovi, completata de aroma  frunzelor de telina, salata de muraturi este ideala pentru fripturi si nu numai.

Este foarte usor de pregatit, nu necesita fierbere iar daca ingredientele sunt culese direct din gradina netratate chimic e cu atat mai bine!  Nu va speriati de cantitatea de zahar, multi au intrebat pe pagina de facebook a blogului daca e muratura sau dulceata, inainte sa comentati incercati si va veti convinge singuri, nu e deloc dulceata, e o salata perfect echilibrata nici prea acra, nici prea dulce nici prea sarata, as zice eu perfecta chiar!

Inainte sa am copiii foloseam conservant, de cand au inceput sa devina si ei consumatori sunt mult mai atenta la alimentatie si  nu am mai pus absolut deloc, am preferat metoda sterilizarii si s-au pastrat foarte bine de la an la an.

De asemeni vin cu precizarea ca am cantarit produsele finite, cu tot cu cotoare, nu dupa curatare

Ai nevoie de:

2 kg gogosari
2 kg sfecla rosie
2 kg castraveti
2 kg morcovi
3 kg gogonele
3 kg conopida
telina frunze
sare mare
apa

Aceasta salata o prefer inca de cand eram copila, mereu o rugam pe bunica sa ne faca cartofi la cuptor iar muraturile erau ca cireasa de pe tort. Este o reteta usor de preparat, nu necesita fierbere si este foarte, foarte gustoasa. Dupa ce am spalat si curatat legumele, am inceput sa le portionez: gogonelele si gogosarul le-am taiat felii, morcovul si castravetii rondele, conopida am rupt-o in buchetele, iar sfecla rosie am decupat-o in figurine dragalase (pentru ca asa a dorit fetita mea. Dupa ce le-am taiat frumos, le-am amestecat putin intre ele si le-am asezat intr-un borcan mare, nu inainte de a asezat in borcan frunze de telina, care dau un gust extraordinar.

Saramura imi place s-o prepar cat mai natural, asadar la 1 l de apa, am adugat o lingura mare de sare grunjoasa si am amestecat bine pana aceasta s-a topit. Am turnat compozitia peste legume, am acoperit cu un capac si l-am dat in camara la loc uscat si racoros. Asteptam cu nerabdare sa incercam primele muraturi, alaturi de o portie de cartofi rumeniti in cuptor.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.