Creatura ciudată, cu chip uman și corp de pasăre, care a fost prinsă în plasele unui pescar.

TRIMITE PRIETENILOR

Un videoclip realizat în octombrie 2020, ajuns viral în mediul online, arată o creatura marină, cu o formă bizară, care pare desprinsă dintr-o altă lume.

David Ebert, care studiază rechini, a spus că animalul este, cel mai probabil, un mic batoid

Imaginile au fost postate pe TikTok de către utilizatorul Nataliia Vorobok, pe 7 octombrie 2020, și a devenit viral abia în ianuarie 2021. Boom-ul clipului nu a avut legătură cu algoritmii aplicației, ci mai degrabă cu faptul că acesta a fost preluat de presă.

La acel moment, site-ul britanic Unilad a publicat un articol în care scria despre asemănarea creaturii cu ”Demogorgon”, personajul unei producții de pe Netflix.

În ciuda aspectului său, expertul David Ebert, care studiază rechini, a spus că animalul este, cel mai probabil, un pește din subordinul batoidea. Specialistul susține că este vorba despre un mascul, având în vedere dimensiunile cartilajele lui.

”Acesta este un batoid, un animal adult – vă puteți da seamă după clemele sale – dar pare că s-a încurcat în plasa de pescuit, ceea ce îi conferă un aspect contorsionat.”, a explicat Ebert, conform Snopes.

Orice explicație conform căreia animalul este ”subdezvoltat” sau a suferit malformații din cauza otrăvii nu este plauzibilă, potrivit expertului. O privire mai atentă arată că aripile batoidului erau înfășurate în plasa de pescuit, de aici aspectul ciudat.

Ce este un pește batoid

Peștii din subordinul batoidea au corpul aplatizat, turtit dorso-ventral, iar înotătoarea pectorală puternică este unită cu capul. Aceștia au pe partea ventrală gura și 5 orificii branhiale. Partea superioară a corpului acoperită cu solzi lungi este de culoare mai închisă, iar pe partea dorsală a capului se află ambii lor ochi.

Cele mai multe batoizii se hrănesc cu moluște, crustacee și echinoderme. Ei se deplasează ca rechinii, prin mișcări de unduire a corpului și lovituri cu coada.Majoritatea speciilor de batoizi trăiesc pe fundul mării, într-o varietate de regiuni geografice – în principal în apele de coastă, deși unele trăiesc în ape adânci până la cel puțin 3.000 de metri.

Cei mai mulți batoizi au o distribuție cosmopolită, preferând mediile marine tropicale și subtropicale.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.