Vi-l prezint și pe noul șef al Gărzii Naționale de Mediu, numit de Florin Cîțu. În locul lui Octavian Berceanu, cu peste 20 ani de experiență în gestionarea mediului. Atât.

TRIMITE PRIETENILOR

,Vi-l prezint și pe noul șef al Gărzii Naționale de Mediu, numit de Florin Cîțu.

În locul lui Octavian Berceanu, cu peste 20 ani de experiență în gestionarea mediului a fost numit Alexandru Lucian Vasile, președinte al organizației de tineret Călărași, fiul primarului PNL din comuna Jegălia, Călărași.

Atât!

Alexandru Lucian Vasile, președintele TNL Călărași și fiul unui primar din județ, îl înlocuiește pe Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu.

Alexandru Lucian Vasile are 31 de ani și a lucrat, începând cu 2012, ca inginer silvic la Colso Zinca SRL Călărași, fiind ulterior numit, din februarie, vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, iar din martie 2021, comisar general adjunct la Garda de Mediu.

Potrivit informațiilor din CV-ul oficial, acesta are o „capacitate de utilizare a unui sistem dotat cu videoproiector sau cu scaner, precum și a numeroase alte tipuri de aparatură”.

Alexandru Lucian Vasile a terminat Facultatea de Silvicultură și Exploatare Forestieră a Universității Transilvania Brașov, apoi a urmat un master în managementul ecosistemelor forestiere la aceeași instituție de învățământ superior.

Are o diplomă în managementul operativ al afacerilor interne la Colegiul Național al Afacerilor Interne din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Potrivit Hotnews, acesta a lucrat la firma înființată de tatăl său, numită Colso Zinca SRL, apoi a devenit asociat.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție, de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial. Octavian Berceanu a declarat pentru Gândul că decizia de demitere este una pur politică și nu are legătură cu activitatea sa.

Armand: Wow, înlocuitorul este fiul unui primar PNL din judeţul Călăraşi

Clotilde Armand, reprezentantul USR PLUS, a comentat înlocuirea lui Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu în baza unei decizii a premierului Florin Cîţu. „Wow, înlocuitorul este fiul unui primar PNL din judeţul Călăraşi”, a spus Armand.

Ca locuitor al Bucureştiului vreau să-i mulţumesc lui Octavian Berceanu pentru toată munca depusă la Garda Naţională de Mediu. Mulţi bucureşteni au respirat un aer mult mai curat datorită implicării şi muncii lui. Şi ştiu că nu a fos uşor să facă asta”, scrie în mesajul lui Clotilde Armand.

Reprezentantul USR PLUS a comentat decizia premierului spunând că Berceanu a fost înlocuit în funcţie de fiul unui primar PNL.

„Octavian Berceanu a fost demis din funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu de către actualul premier. Înlocuitorul lui Octavian este fiul unui primar PNL din judeţul Călăraşi. Ce poţi să spui mai mult decât ”wow”?”, este concluzia lui Armand.

Tudor Chirilă, atac dur la adresa lui Cîțu: ”Este un ticălos. Oamenii sunt zburați fără să fie evaluați. Arată ca o lovitură de stat”

Și Tudor Chirilă a comentat demiterea lui Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu. Acesta spune că Florin Cîțu este un „ticălos”. „Oamenii sunt zburați fără să fie evaluați, sunt zburați pentru ca PNL să poată să acapareze instituțiile lipsă.”

Tudor Chirilă spune că oamenii sunt demiși fără să fie evaluați, scopul fiind ca „PNL să poată să acapareze instituțiile lipsă”. El spune că accest lucru arată că o lovitură de stat, fiind susținută de Klaus Iohannis.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.